Asiakascaset


Sandvik Mining and Rock Technology

asiakas-tk-vilmet-sandvik

Sandvik-konserniin kuuluva Sandvik Mining and Rock Technology -liiketoiminta-alue on maailman johtava kaivos- ja urakointiteollisuuden louhinta- ja porauslaitteiden, porakaluston ja niihin liittyvien palveluiden tuottaja. Sovellusalueita ovat maanpäällinen ja –alainen poraus, mekaaninen kiven irrotus, murskaus ja seulonta, lastaus ja kuljetus, kalliorakentaminen, louhostoiminta sekä murskaus ja rikotus.
TK-Vilmet on yksi Sandvikin ydinalihankkijoista tuotteinaan mm. kallionporauslaitteiden hitsatut ja koneistetut runko- ja puomistorakenteet.

Hyvä esimerkki yhteistyön merkittävyydestä oli laatujärjestelmän kehitystyö, jonka yhtenä tavoitteena oli parantaa Sandvikin hitsattujen teräsrakenteiden laatua. Hankkeen mukaista toimitusprosessia kehitettiin yhteistyössä toimittajaverkoston kanssa ja siihen kuului myös TK-Vilmet, joka aloitti oman hitsauslaatujärjestelmänsä sertifioinnin täyttääkseen SFS-EN ISO 3834-2 -kriteerit. Konepajan hitsaajille laatujärjestelmän hyödyt olivat selkeät sillä moitteeton hitsausjälki on tärkeä osatekijä asiakkaan lopputuotteen kestävyyttä.


Sleipner Finland Oy

tk-vilmet-lekogroup-asiakas-referenssi-sleipner

Vasemmalla Sleipner E400 ja oikealla E190-800

Sleipnerin ratkaisu mahdollistaa hydraulisten, telaketjullisten kaivinkoneiden siirtämisen turvallisesti ja nopeasti esim. kaivosteollisuudessa, missä vaikeakulkuinen maasto rajoittaa kulkemista.

TK-Vilmetin tuotteita ovat kaivureiden siirtoalustat sekä maanrakennuskoneiden kuljetuslavetit. Konepaja valmistaa myös useita komponetteja esim. Sleipnerin E-sarjan tuotteisiin 23-565 tonnin painoisille kaivinkoneille. Siirtoyhdistelmään tarvitaan vain kuorma-auto tai dumpperi, kaivuri ja Sleipner. DB-sarja on tarkoitettu suurien puskutraktorien, porauslaitteiden ja muiden raskaiden nostolaitteiden kuljettamiseen 120 tonnin painoon asti.


John Deere Forestry Oy

asiakascase-tk-vilmet-john-deere

John Deere Forestry Oy on suomalainen maa- ja metsätyökoneita valmistava yritys. Se on osa kansainvälistä Deere & Company -konsernia. Tuotteiden rakenteelliset ratkaisut, tekniikka ja muotoilu ovat yrityksen laatutekijöitä, jotka tunnustetaan Euroopanlaajuisesti.

TK-Vilmet valmistaa asiakkaalleen mm. kuormatraktoreiden keskinivelet, joilta vaaditaan kestävyyttä ja liikkuvuutta traktorin liikkuessa maastossa, pellolla ja maantiellä.